Nebula on SFWA (The Science Fiction Writers of America) aastaauhind, mis esimest korda anti välja 1966 kevadel. Auhinna aastaarv tähendab auhinnatud teose ilmumisaastat. Hääletatakse eelneva nominatsiooninimekirja alusel, hääletusel võivad osaleda kõik assotsiatsiooni liikmed. Hääletusprotsent on olnud madal, alla 30%.

Auhinnasarjasid on neli:

romaanid ( novels): üle 40000 sõna

lühiromaanid ( novellas): 17500–40000 sõna

jutustused ( novellettes): 7500 –17500 sõna

novellid ( short stories): alla 7500 sõna

Koos Nebula auhindadega antakse ebaregulaarselt välja ka suurmeistri tiitleid. Tiitel omistatakse kirjanikule, kes oma loominguga on oluliselt suutnud mõjustada ulmekirjandust. Esimeseks suurmeistriks sai 1975. aastal Robert H. Heinlein. Tänavu anti välja 1998. aasta Nebula auhinnad ja 1999. aasta suurmeistri auhind.


1965 Frank Herbert: Dune

1966 Samuel R. Delany: Babel-17

Daniel Keyes: Flowers for Algernon

1967 Samuel R. Delany: The Einstein Intersection

1968 Alexei Panshin: Rite of Passage

1969 Ursula K. Le Guin: The Left Hand of Darkness

1970 Larry Niven: Ringworld

1971 Robert Silverberg: A Time of Changes

1972 Isaac Asimov: The Gods Themselves

1973 Arthur C. Clarke: Rendezvous with Rama

1974 Ursula K. Le Guin: The Dispossessed

1975 Joe Haldeman: The Forever War

1976 Frederik Pohl: Man Plus

1977 Frederik Pohl: Gateway

1978 Vonda N. McIntyre: Dreamsnake

1979 Arthur C. Clarke: The Fountains of Paradise

1980 Gregory Benford: Timescape

1981 Gene Wolfe: The Claw of the Conciliator

1982 Michael Bishop: No Enemy But Time

1983 David Brin: Startide Rising

1984 William Gibson: Neuromancer

1985 Orson Scott Card: Ender's Game

1986 Orson Scott Card: Speaker for the Dead

1987 Pat Murphy: The Falling Woman

1988 Lois McMaster Bujold: Falling Free

1989 Elizabeth Ann Scarborough: The Healer's War

1990 Ursula K. Le Guin: Tehanu: The Last Book of Earthsea

1991 Michael Swanwick: Station on the Tide

1992 Connie Willis: Doomsday Book

1993 Kim Stanley Robinson: Red Mars

1994 Greg Bear: Moving Mars

1995 Robert J. Sawyer: Hobson's Choise/ The Terminal Experiment

1996 Nicola Griffith: Slow River

1997 Vonda N. McIntyre: The Moon and the Sun

1998 Joe Haldeman: Forever Peace


1965 Brian W. Aldiss: The Saliva Tree

Roger Zelazny: He Who Shapes

1966 Jack Vance: The Last Castle

1967 Michael Moorcock: Behold the Man

1968 Anne McCaffrey: Dragonrider

1969 Harlan Ellison: A Boy and His Dog

1970 Fritz Leiber: Ill Mett in Lankhmar

1971 Katherine MacLean: The Missing Man

1972 Arthur C. Clarke: A Meeting with Medusa

1973 Gene Wolfe: The Death of Dr. Island

1974 Robert Silverberg: Born With the Dead

1975 Roger Zelazny: Home Is the Hangman

1976 James Tiptree, jr. : Houston, Houston, Do You Read?

1977 Spider & Jeanne Robinson: Stardance

1978 John Varley: The Persistance of Vision

1979 Barry B. Longyear: Enemy Mine

1980 Suzy McKee Charnas: Unicorn Tapestry

1981 Poul Anderson: The Saturn Game

1982 John Kessel: Another Orphan

1983 Greg Bear: Hardfought

1984 John Varley: Press Enter

1985 Robert Silverberg: Sailing to Byzantium

1986 Lucius Shepard: R&R

1987 Kim Stanley Robinson: The Blind Geometer

1988 Connie Willis: The Last of Winnebagos

1989 Lois McMaster Bujold: The Mountains of Mourning

1990 Joe Haldeman: The Hemingway Hoax

1991 Nancy Kress: Beggars in Spain

1992 James Morrow: City of Truth

1993 Jack Cady: The Night We Buried Road Dog

1994 Mike Resnick: Seven Views of Olduvai Gorge

1995 Elizabeth Hand: Last Summer at Mars Hill

1996 Jack Dunn: Da Vinci Rising

1997 Jerry Oltion: Abandon in Place

1998 Sheila Finch: Reading the Bones


1965 Roger Zelazny: The Doors of His Face, the Lamps of His Mouth

1966 Gordon R. Dickson: Call Him Lord

1967 Fritz Leiber: Gonna Roll the Bones

1968 Richard Wilson: Mother to the World

1969 Samuel R. Delany: Time Considered as a Helix Semiprecious Stones

1970 Theodore Sturgeon: Slow Sculpture

1971 Poul Anderson: The Queen of Air and Darkness

1972 Poul Anderson: Goat Song

1973 Vonda N. McIntyre: Of Mist, and Grass, and Sand

1974 Gregory Benford & Gordon Eklund: If the Stars are Gods

1975 Tom Reamy: San Diego Lightfoot Sue

1976 Isaac Asimov: The Bicentennial Man

1977 Raccoona Sheldon: The Screwly Solution

1978 Charles L. Grant: A Glow of Candles, a Unicorn's Eye

1979 George R.R. Martin: Sandkings

1980 Howard Waldrop: The Ugly Chickens

1981 Michael Bishop: The Quickening

1982 Connie Willis: Fire Watch

1983 Greg Bear: Blood Music

1984 Octavia Butler: Bloodchild

1985 George R.R. Martin: Portraits of His Children

1986 Kate Wilhelm: The Girl Who Fell into the Sky

1987 Pat Murphy: Rachel in Love

1988 George Alec Effinger: Schrödinger's Kitten

1989 Connie Willis: At the Rialto

1990 Ted Chiang: Tower of Babylon

1991 Mike Conner: Guide Dog

1992 Pamela Sargent: Danny Goes to Mars

1993 Charles Sheffield: Georgia on My Mind

1994 David Gerrold: The Martian Child

1995 Ursula K. Le Guin: Solitude

1996 Bruce Holland Rogers: Lifeboat on a Burning Sea

1997 Nancy Kress: Flowers of Aulit Prison

1998 Jane Yolen: Lost Girls


1965 Harlan Ellison: "Repent, Harlequin!" Said the Ticktockman

1966 Richard McKenna: The Secret Place

1967 Samuel R. Delany: Aye, and Gomorrah...

1968 Kate Wilhelm: The Planners

1969 Robert Silverberg: Passengers

1970 auhinda ei antud välja

1971 Robert Silverberg: Good News from Vatican

1972 Joanna Russ: When It Changed

1973 James Tiptree, jr. : Love is the Plan, the Plan is Death

1974 Ursula K. Le Guin: The Day Before the Revolution

1975 Fritz Leiber: Catch That Zeppelin

1976 Charles L. Grant: A Crowd of Shadows

1977 Harlan Ellison: Jeffty Is Five

1978 Edward Bryant: Stone

1979 Edward Bryant: GiAnts

1980 Clifford D. Simak: Grotto of the Dancing Deer

1981 Lisa Tuttle: The Bone Flute

1982 Connie Willis: A Letter from the Clarys

1983 Gardner Dozois: The Peacemaker

1984 Gardner Dozois: Morning Child

1985 Nancy Kress: Out of All Them Bright Stars

1986 Greg Bear: Tangents

1987 Kate Wilhelm: Forever Yours, Anna

1988 James Morrow: Bible Stories for Adults No. 17: The Deluge

1989 Geoffrey A. Landis: Ripples in the Dirac Sea

1990 Terry Bisson: Bears Discover Fire

1991 Alan Brennert: Ma Qui

1992 Connie Willis: Even the Queen

1993 Joe Haldeman: Graves

1994 Martha Soukop: A Defence of the Social Contracts

1995 Esther M. Friesner: Death and the Librarian

1996 Esther M. Friesner: A Birthday

1997 Jane Yolen: Sister Emily's Lightship

1998 Bruce Holland: Thirteen Ways to Water


1975 Robert H. Heinlein

1976 Jack Williamson

1977 Clifford D. Simak

1979 L. Sprague De Camp

1981 Fritz Leiber

1984 Andre Norton

1986 Arthur C. Clarke

1987 Isaac Asimov

1988 Alfred Bester

1989 Ray Bradbury

1991 Lester del Rey

1993 Frederik Pohl

1995 Damon Knight

1996 A.E. van Vogt

1997 Jack Vance

1998 Poul Anderson

1999 Hal Clement